30-09-08

NMR

Dag allemaal,

Vandaag is het een hele drukke dag geweest. Eerst moesten we bij het CTO (Centrum voor Technische Orthopedie) langs om Ella haar spalkjes te halen die ze overdag moet dragen. Daarna hadden we een kort overleg met Dr. Verlooy, waarna we ons naar de ergotherapie spoedden om de eerste stappen te zetten voor de aanvraag van een eigen rolstoel voor Ella.

Na deze hele boterham moest het belangrijkste van de dag nog komen; om 13u kreeg Ella haar derde NMR. Echt veel weten we nog niet van dit onderzoek, maar de tumor is niet significant gegroeid, wat het vermoeden voor een traaggroeiende (goedaardige) tumor enkel nog versterkt. De NMR-beelden zijn compatibel met zowel ependinomen als astrocytomen, terwijl de resultaten van de biopsie zeer licht overhellen naar de eerste van de twee. Beide liggen dus nog in balans wat de verdere beslissingen voor het te volgen beleid er niet gemakkelijker op maakt. In de komende dagen zal Dr. Verlooy deze beelden voorleggen aan zowel de oncologische staf en de neurochirurgen om dan het verdere beleid te bepalen. Opnieuw afwachten dus.

Ook indrukwekkend op de scan was hoe ingrijpend de laminectomie, die Ella twee maand geleden kreeg, wel is. Ter hoogte van de tumor werden drie wervelbogen integraal verwijderd (de bobbels die je voelt als je over de rug wrijft).

Net voor de NMR kreeg Ella een BOTOX-infiltratie in beide kuitjes om zo de spanning erin tegen te gaan. Binnen enkele dagen (maandag as) zal de BOTOX beginnen werken en kunnen Ella haar beentjes dmv een gips tijdelijk gefixeerd worden in een optimale positie.

Zo weten jullie evenveel als wijzelf ... Hopelijk kunnen we binnen enkele dagen meer berichten over hoe en wanneer de tumor zal worden aangepakt.

Groeten,

Ella, Anton, Thomas en Astrid

20:05 Gepost door Fam. Ella Stragier in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Ella,Anton,Thomas en Astrid,

Wij zien jullie bijna dagelijks aan school,maar daar neem ik niet altijd de tijd om te vragen hoe het is.Soms durf ik ook gewoon niet.Op jullie blog volg ik alles op de voet.Het zijn trouwens hele leuke foto's van Ella.Ik hoop dat jullie nu alleen nog goed nieuws krijgen!Wij wensen jullie veel sterkte toe en wij duimen dat alles goed komt.Lennen & Ijin begrijpen het niet altijd,maar zij doen hun best en willen vooral vriendjes zijn(en daar zijn ze goed in).

Dikke knuffel aan Ella van Ijin
Lennen,Lars & Dorien

Gepost door: Dorien & kids | 01-10-08

Hallo,

Hierbij willen wij jullie veel sterkte toewensen en wij hopen zeker en vast dat alles in orde komt. Jullie hebben een prachtige dochter. Hopelijk mogen jullie goed nieuws verwachten.

Groetjes
Tommy & Sandra

Gepost door: Tommy & Sandra | 02-10-08

De commentaren zijn gesloten.