21-10-08

THUIS

LachenLachenLachenLachenLachenLachenLachenLachenLachenLachenLachenLachenLachenLachenLachenLachenLachenLachenLachenLachenLachenLachenLachenLachenLachenLachen

Beste iedereen,

We zijn thuis.

Tot gisterenavond moest Ella nog in haar bed blijven, maar het was duidelijk dat ze veel beter gezind en pijnvrij was. Deze morgen kwam neurochirurg Dr. Baert langs om te kijken of Ella het bed uit mocht. Hij vond dat Ella dusdanig goed hersteld was, dat er geen reden meer was om haar nog verder te hospitaliseren. We hebben geen twee keer getwijfeld en pakten direct alles samen om in de namiddag huiswaarts te keren.

Eind november volgt nog een NMR-scan om te kijken in hoeverre de tumor verwijderd is en er nabehandeling (bestraling) nodig is. Vanaf morgen hervat Ella haar revalidatieschema, maar vanavond gaan we gewoon samen genieten en uitrusten.

Ciao

IMG_1293_256

17:43 Gepost door Fam. Ella Stragier in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

18-10-08

DAG PER DAG

Hallo iedereen,

Het is nogal een zware week geweest. Na de operatie had Ella de eerste dagen duidelijk veel pijn en was ze erg angstig, vooral 's nachts. Eergisteren werd Ella haar pijnpomp met morfine afgekoppeld en gisterenavond werd ook haar blaasonde verwijderd zodat ze 'draadvrij' is.

De laatste 48 uur is er een duidelijke vooruitgang merkbaar met Ella haar gemoed. Zelfs zonder morfine blijkt ella pijnvrij te zijn en ook heel wat minder angstig. Bovendien lijkt de wonde op haar rug goed te herstellen. Bovendien is haar angstgevoel stilletjesaan weggeëbt en voelt ze zich nu duideljk meer in haar sas.

De verder labtesten op het tumorweefsel dat bij de operatie werd weggenomen duidden telkens op een ependynoom van graad II (laagradig of goedaardig).

Ondertussen zijn we stilletjesaan terug begonnen met de revalidatie van haar onderbenen. Deze week beperkte dit zich tot mobilisatie van haar voetjes, maar vanaf maandag hervat zij opnieuw haar normale revalidatieschema in combinatie met de UZschool.

We denken dat Ella we nog een weekje (misschien langer) gehospitaliseerd zal blijven. Haar revalidatie is nu heel belangrijk en zolang haar rug niet voldoende hersteld is om de dagelijkse heen-en-weer-trip naar gent te verdragen, zal ze waarschijnlijk hier moeten blijven. We zullen zien ...

Alvast hartelijk dank voor al jullie steunbetuigingen, dit doet ons werkelijk veel deugd.

Tot blogs,

IMG_1309_1024

20:26 Gepost door Fam. Ella Stragier in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

14-10-08

OPERATIE

Oef ... we hebben ongetwijfeld de zwaarste dagen van ons leven achter de rug. Ik zal trachten de voorbije 48 uur te schetsen in een notendop.

Zondagnamiddag omstreeks 15u kwamen we aan in het UZ. We installeerden ons op de kinderkankerafdeling en vervulden nog enkele formaliteiten die nodig zijn vóór een operatie: o.a. een klinisch onderzoek, een bloedafname en een lavementje. We vernamen tevens dat de ingreep maandag om 11u30 ipv 10u zou plaatsvinden.

Maandag om 12 betrad Ella dan het operatiekwartier en dan volgden de 8 meest slopende uren van ons leven. Omstreeks 20u15 kregen we bericht van de neurochirurg Dr. E. Baert dat de operatie goed verlopen was en dat we bij Ella konden gaan op intensieve zorgen. We vernamen eveneens dat ze alle visueel als tumor identificeerbaar weefsel konden verwijderen en dat eerste weefselanalyses duidden op een ependimoon. Goed nieuws dus.

Na een nacht en een dag op intensieve zorgen, konden we deze namiddag omstreeks 17uur terug naar de kinderkankerafdeling. Aangezien Ella meer vertrouwd is met deze toch veel rustigere omgeving en met het personeel, is zij nu toch al een stuk rustiger. Hopelijk kan ze van een goede nachtrust genieten, want ze zal al haar energie nodig hebben voor een verder herstel.

Zoals in eerdere berichten reeds aangegeven zal Ella de eerste dagen (waarschijnlijk tem zaterdag) volledig plat moeten blijven liggen. Pas nadien zal haar revalidatie stilletjesaan hervat worden.  

Tot blogs,

20:05 Gepost door Fam. Ella Stragier in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

06-10-08

OPERATIE MA. 13 OKT

Beste allemaal,

Plots zitten we in een stroomversnelling ... in tegenstelling tot eerdere berichten wordt Ella al volgende maandag (13 okt) geopereerd. Zondagnamiddag worden we al in het ziekenhuis verwacht, en de volgende morgen gaat Ella onder het mes. Na een dagje observatie op intensieve zorgen, zal Ella een tijdje op 3K6 moeten verblijven. Hoelang weten we nog niet exact, maar het zal toch vlug een tweetal weken zijn waarvan Ella, net zoals vorige keer, de eerste dagen volledig stil zal moeten liggen.

Tot volgende keer

18:54 Gepost door Fam. Ella Stragier in Algemeen | Permalink | Commentaren (23) |  Facebook |

03-10-08

BESLISSING

IMG_1293_1024

Eindelijk ... de kogel is door de kerk.

Na de NMR-beelden geanalyseerd te hebben, hebben de oncologen en de neurochirurgen samen beslist dat Ella haar tumor het best operatief verwijderd zou worden. Op de scan kon de tumor duidelijk onderscheiden worden van het ruggenmergweefsel en bleek de tumor iets meer naar achter te zitten dan voorheen (mede gevolg van de laminectomie) zodat deze ook beter benaderbaar is.

Het wordt dus een OPERATIE.

Wanneer weten we nog niet. Maandag maken de neurochirurgen hun planning op; waarschijnlijk zal de ingreep binnen een tweetal weken volgen.

Ondertussen gaan we flink verder met de revalidatie, die zelfs ietwat opgedreven zal worden. Zoals je op de fotootjes kan zien, heeft Ella daar al geleerd hoe ze met haar beperking toch kan kruipen.

Ciao

 

IMG_1294_1024IMG_1300_1024

19:21 Gepost door Fam. Ella Stragier in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |