27-11-08

ADEMRUIMTE

Beste Bloggers,

Het is opnieuw een hele drukke en slopende week geweest. Zoals we reeds in eerdere berichten vermeldden, was er dinsdag 25/11 een nieuwe NMR-scan gepland. Deze scan zou bepalen in welke mate er nog restfractie van de tumor zou zijn en hoe deze dan verder behandeld zou worden.

Vandaag hebben we het verlossende nieuws gekregen. De resultaten van de scan waren goed. Er was weliswaar een dunne verkleuring te zien dicht bij het ruggenmerg, maar volgens de neurochirurg is dit te wijten aan de 'patch' die gebruikt werd om na de verwijdering van de tumor het vlies rond het ruggenmerg te sluiten. In de ruimte die ontstond na de verwijdering van de tumormassa heeft zich wat vocht opgehoopt en een kleine cyste gevormd. Deze drukt echter nergens tegenaan en houdt dus geen direct risico in.

Er is dus geen indicatie dat er nog tumorcellen achtergebleven zijn en dus werd er besloten om voorlopig niet te bestralen.

Ella moet wel nog van kortbij opgevolgd worden; in de praktijk zal de revalidatie-arts op regelmatige basis Ella neurologisch onderzoeken en binnen 3 maanden is er een nieuwe NMR gepland. We hebben dus 3 maanden ademruimte waarin we ons volledig kunnen concentreren op Ella haar revalidatie.

Vele groeten,

Ella, Anton, Astrid en Thomas 

20:11 Gepost door Fam. Ella Stragier in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Hallo,

blij te horen dat jullie goed nieuws kregen!
We hopen op een succesvolle revalidatie voor jullie kleine meid!
Dikke kus van Emma voor Ella en tot op school!
Groetjes,
Nadia, Nico, Emma en Laura

Gepost door: EMMA MOT | 28-11-08

Hallo,

Wij vinden het echt heel goed nieuws. Wij zijn zo blij. De ademruimte zal deugd doen, zeker nu met de feestdagen. Laat de kindjes nu eerst maar genieten van de sint.
Dikke dikke Ijinknuffel :-)
Groetjes
Lennen, Lars & Dorien

Gepost door: Dorien & kids | 29-11-08

Dat is alvast goed nieuws.Dit is in ieder geval positief voor de verdere revalidatie. Genieten jullie maar van de sint en de feestdagen.
Groetjes,
Griet, Tom, Marie en clara

Gepost door: griet | 01-12-08

hallo Ella en familie,

Ik ben zeer blij het nieuws te lezen dat de NMR goed was en dat jullie inderdaad ademruimte hebben en volop kunnen genieten van de feestdagen.
Alvast prettige kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar en hopelijk blijft alles goed verlopen.

Vele groetjes van Miranda, Jan,Geertrui en Bavo (oc trapstraat)

Gepost door: Rollewagen Jan, Miranda,Geertrui en Bavo | 08-12-08

Lieve Ella en familie,

Ik ben heel blij voor jullie, eindelijk goed nieuws! Nog een weekje school en dan genieten van de kerstvakantie...

Tot ziens, Jürgen, Véronique en Marie-Juliex

Gepost door: Véronique | 11-12-08


Thomas,
zag gisteren op den basket de vermoeidheid en machteloosheid in jouw ogen toen je vertelde over Ella. Daarom langs deze weg nog eens alle sterkte voor jou en jouw vrouwke en een dikke duim voor flinke Ella en Anton.
Tot als je nog eens stoom komt aflaten op den basket...
Wim.

Gepost door: Wim (BRC Time-ouT) | 17-12-08

hallo iedereen, Ik wens jullie een zalige kerst en een gelukkig nieuwjaar toe met nog veel mooie momenten in jullie gezin. Ik ben toch zo blij en gelukkig dat Ella een echte babbelkous geworden is. Het is zo leuk om te zien hoeveel plezier ze in het leven heeft.
dikke knuffel van de juf en tot 5 januari.

Gepost door: juf Isabelle | 27-12-08

De commentaren zijn gesloten.