27-11-08

ADEMRUIMTE

Beste Bloggers,

Het is opnieuw een hele drukke en slopende week geweest. Zoals we reeds in eerdere berichten vermeldden, was er dinsdag 25/11 een nieuwe NMR-scan gepland. Deze scan zou bepalen in welke mate er nog restfractie van de tumor zou zijn en hoe deze dan verder behandeld zou worden.

Vandaag hebben we het verlossende nieuws gekregen. De resultaten van de scan waren goed. Er was weliswaar een dunne verkleuring te zien dicht bij het ruggenmerg, maar volgens de neurochirurg is dit te wijten aan de 'patch' die gebruikt werd om na de verwijdering van de tumor het vlies rond het ruggenmerg te sluiten. In de ruimte die ontstond na de verwijdering van de tumormassa heeft zich wat vocht opgehoopt en een kleine cyste gevormd. Deze drukt echter nergens tegenaan en houdt dus geen direct risico in.

Er is dus geen indicatie dat er nog tumorcellen achtergebleven zijn en dus werd er besloten om voorlopig niet te bestralen.

Ella moet wel nog van kortbij opgevolgd worden; in de praktijk zal de revalidatie-arts op regelmatige basis Ella neurologisch onderzoeken en binnen 3 maanden is er een nieuwe NMR gepland. We hebben dus 3 maanden ademruimte waarin we ons volledig kunnen concentreren op Ella haar revalidatie.

Vele groeten,

Ella, Anton, Astrid en Thomas 

20:11 Gepost door Fam. Ella Stragier in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

17-11-08

Computerproblemen

Beste iedereen,

Een kort berichtje. Met Ella gaat alles goed, de revalidatie loopt en we wachten af tot haar volgende NMR op 25/11 die bepalend zal zijn voor verdere nabehandeling (bestraling). Met onze computer gaat het spijtig genoeg minder goed ... deze heeft het vorige week begeven. Bijgevolg kunnen we voorlopige niet direct antwoorden op mails, een euvel dat we trachten zo snel mogelijk op te lossen.

Mvg

11:37 Gepost door Fam. Ella Stragier in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-11-08

Revalidatie

Het is nu al een tijdje geleden dat we een bericht op de blog gepost hebben, maar het is nogal druk geweest. Ik zal kort schetsen wat er de voorbije weken is gebeurd.

Een drietal weken geleden is Ella dus geopereerd en ze is nu al goed twee weken thuis. Zoals ik al aangaf in ons vorig bericht, was Ella zeer angstig gedurende haar ziekenhuisverblijf. Thuis echter verdween dit angstgevoel als sneeuw voor de zon en voelde ze zich algauw in haar sas. Ook voor ons en broer Anton is het een verademing om weer allemaal samen thuis te zijn. Wat Ella haar verdere behandeling betreft, is het afwachten op de volgende NMR-scan gepland op 25 november. Op basis hiervan zal dan beslist worden in welke mate nabestraling nodig is. 

Ondertussen is Ella weer volop begonnen aan haar revalidatie in combinatie met school: in principe gaat Ella elke weekdag in de voormiddag naar haar klasje in Bevegem om zich vervolgens met mama, na een vlugge maaltijd, naar Gent te spoeden. Om 13u heeft Ella (uitgezonderd op woensdag) een uurtje UZ-school gevolgd door kinesitherapie. Ten slotte word de 'werkdag' afgesloten met een sessie ergo- of psychotherapie. U ziet dat dit een zwaar programma is voor onze flinke meid, maar tot nu toe verdraagt ze alles goed.

Zoals jullie zullen merken op de foto's hieronder heeft Ella al voor de herfstvakantie een kort bezoek gebracht aan haar klasgenootjes; het halloweenfeest kon ze toch niet aan haar laten voorbijgaan. Ondertussen is ze reeds stevig aan het oefenen voor het Sinterklaasfeest ... we kijken er naar uit.

Vele groetjes aan iedereen en tot blogs,

 

IMG_1296_1_256

IMG_1323_256

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20:50 Gepost door Fam. Ella Stragier in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |