14-03-09

Kom op tegen Kanker: bezoek prinses Mathilde aan prinses Ella

Prinses Mathilde heeft een bezoek gebracht aan de afdeling kinderoncologie in het UZ Gent. Ze ontmoette er kankerpatiëntjes - ook ons Ella'tje was van de partij - en hun ouders. Een korte reportage van dit bezoek was gisteren (13/03/09) te zien op de Kom Op Tegen Kanker liveshow.

Voor wie de show gemist heeft, of dit nog eens wil bekijken: 

http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/mediatheek/1.4883...

08:18 Gepost door Fam. Ella Stragier in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

08-03-09

Paaseitjesactie tvv KOESTER

Dag iedereen,

Vooreerst een korte samenvatting van de vergadering met het revalidatieteam vorige vrijdag. Zowel de kine- als de ergotherapeuten zijn tevreden met Ella haar vooruitgang en bijzonder opgezet met haar inzet. Voor een kind van haar leeftijd dergelijke wilskracht tonen vinden ze uitzonderlijk; dit komt haar herstel uiteraard alleen maar ten goede. De revalidatiearts sluit zich hierbij volkomen aan en stelt dat we nog niet aan Ella haar limiet qua herstelpotentieel zitten. Dit hopen we uiteraard ook. Er wordt verder naarstig gezocht naar een oplossing voor de spanning in haar beentjes. Voorlopig werd de medicatie hiervoor ietwat opgedreven; bijkomende botox-inspuitingen worden ook overwogen. Beide hebben voor- en nadelen. We zullen moeten vertrouwen op het oordeel van de specialisten en wel zien wat er uit de bus komt. Zoals eerder gezegd zal Ella hiervoor ook eens langsgaan in een 'bewegingslabo'. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Daarnaast hebben we, zoals velen onder jullie reeds zullen weten, samen met de ouders van Sebbe* De Schrijver, die vorig jaar op 25 mei overleed aan kanker, een paaseitjesverkoop opgezet voor Koester, het thuiszorgproject van het Kinderkankerfonds (www.kinderkankerfonds.be).

- Paaseitjes worden in zakjes van 150 g verkocht aan 2,50 euro en zijn tot het paasweekend verkrijgbaar in de volgende Zottegemse handelszaken: Anneleen (Godveerdegemstraat), Apotheek Campens (Hoogstraat), Apotheek Desseyn (Kloosterstraat), Aveve Lapage (Wassenhovestraat), Baculum's (Kazernstraat), Beltrami (Stationsstraat), Beverly (Musselystraat), Bloemen Ann Diependaele (P. Magermanplein), Dexia Velzeke (Provinciebaan), Fietsen Michiels (Traveins), Florist Jo Dieraert (Heldenlaan), Fortis (Heldenlaan), ING (Markt), 't Kopspeldeken (Sint-Andriessteenweg), Oefenpunt (Hoogstraat), Shirley's (Stationsstraat) en Uilespiegel (Hoogstraat).

- De verkoopsactie loopt ook via bijna alle Zottegemse lagere en secundaire scholen. Verder wordt medewerking verleend door de stad Zottegem, het OCMW van Zottegem en Herzele, het AZ Sint-Elisabeth Zottegem, verschillende plaatselijke afdelingen van de Gezinsbond en meerdere grote bedrijven. 

 - Op zaterdag 21 maart kunt u onze verkoopstand aantreffen aan de ingang van de warenhuizen Colruyt (Bijloke) en AD Delhaize (Godveerdegem).                       

- Grotere bestellingen zijn welkom via een mailtje naar paaseitjeskoester@gmail.com of telefonisch naar 0498/983 296 (familie De Schrijver-Van Caenegem) en 0474/955 977 (familie Stragier-Campens).

De opbrengst van de verkoopsactie gaat integraal naar het project Koester van het Kinderkankerfonds van het UZ Gent. De cheque zal overhandigd worden ter gelegenheid van een informatieavond rond Koester die georganiseerd wordt op dinsdag 28 april in het O.-L.-Vrouwcollege campus Grotenberge.

thomas 021_256

 

HARTELIJK BEDANKT VOOR JULLIE STEUN EN TOT BLOGS

 

20:08 Gepost door Fam. Ella Stragier in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

05-03-09

NMR

Beste iedereen,

Dinsdag was er een follow-up NMR. Deze gaf hetzelfde beeld als vorige keer: de grote massa blijft weg; wel is er nog een kleuring langs het ruggenmerg die het gevolg zou kunnen zijn van de ingreep ... maar niet helemaal zeker. Gezien de vooruitgang die Ella maakt in de revalidatie, acht de oncologische staf het niet aangewezen om met bestraling te starten. Voorlopig wordt er dus opnieuw afgwacht, gaat de revalidatie verder en zal er binnen enkele maanden opnieuw een NMR-scan gedaan worden. Morgen hebben we nog een vergadering met het revalidatieteam om Ella haar vooruitgang te evalueren en een planning voor de nabije toekomst op te stellen.

We houden jullie op de hoogte en tot blogs. 

21:28 Gepost door Fam. Ella Stragier in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |